Onze stagiaire koos voor OCS!

Diploma uitreiking Jeroen Roovers

Jeroen Roovers is onze nieuwe aanwinst. Na 2 stages bij Open Circle Solutions (OCS) gelopen te hebben, heeft deze Java-ontwikkelaar (backend) er voor gekozen om ook bij ons in dienst te komen. Waarom hij (als een felbegeerde ontwikkelaar) voor zo’n klein bedrijf als OCS heeft gekozen, lees je in dit korte interview.

V(vraag): vertel iets over je zelf, wie ben je, wat is je achtergrond?
Jeroen:
Ik ben 26 jaar, niet in Eindhoven geboren maar mijn heel leven hier gewoond en opgegroeid. Na mijn HAVO aan “Van Maerlantlyceum”, koos ik eerst voor de studie elektrotechniek op de Fontys hier in Eindhoven. De studie was minder leuk dan ik me had voorgesteld en het viel zwaarder dan ik dacht. Daarom ben ik er mee gestopt. Maar daar ben ik wel in aanraking gekomen met programmeren. Zo heb ik de overgestapt gemaakt naar ICT. Dat is een goede keuze geweest, aangezien ik het tot nu toe best naar mijn zin heb.

V: Hoe ben je bij ons, OCS, terecht gekomen?
Jeroen:
Tijdens mijn eerste stage in het derde jaar, moest ik op zoek naar een stage plek. Via een stagebureau (Rock Stars) ben ik bij OCS terecht gekomen.

V: waarom via een stagebureau?! Mijn beeld is dat IT’ers erg gewild zijn.
Jeroen:
Met alle drukte van mijn eerste stage, de studie, de volle contacturen etc. hield ik geen tijd over om zelf te zoeken. Zo’n bedrijf heeft toch een groter netwerk en doet al het voorwerk. Zij stelden voor om bij OCS langs te komen.

V: Wat was je beeld van OCS voor je langs kwam?
Jeroen:
Ik had al een beetje gegoogeld en op de website gekeken. Echt een Java-toko! Maar een bedrijf leer je toch kennen als je langs bent geweest. Via de beschikbare informatie word je niet veel wijzer. Geldt overigens voor alle bedrijven.

V: en waarom koos je toen voor OCS?
Jeroen:
De relaxte sfeer, de openheid en de opdracht.

V: hoe beviel je OCS je?
Jeroen:
Het beviel me heel goed. Bij OCS is er, naast alle tools en programma’s, altijd iemand die je kan helpen. Je kunt zo bij de baas langs lopen en vragen of hij met je mee wil denken. Als je niet uitkomt, zijn er genoeg collega’s aan wie je vragen kunt stellen en tussendoor kun je gezellig een potje tafelvoetballen of gamen.
Dat bleek ook uit het afronden van mijn opdrachten. Naast een 8 voor mijn stage, kreeg ik ook veel positieve feedback.

V: je hebt in je vierde jaar weer een stage bij ons gedaan. Waarom niet een ander bedrijf?
Jeroen:
Toen ik na mijn stage wegging, zeiden ze voor de grap “als je nog een stage zoekt, weet je ons te vinden”.
Voor mijn afstuderen zocht ik in de stage-databank van Fontys of OCS al een opdracht had ingestuurd. Daar kon ik niets vinden, dus heb ik zelf contact opgenomen en gevraagd of er een opdracht beschikbaar was. Die lag er niet kant en klaar, maar men had wel iets voor me.
Iets met een beeldherkening waar ik aan zou kunnen werken. Zo heb ik ook mijn afstuderen hier bij OCS gedaan.

V: toen was je een afgestudeerde IT’er en dacht je, met al mijn kansen op de markt, laat ik weer bij OCS aankloppen!
Jeroen:
hahaha nee, OCS deed me een aanbod, die vergeleek ik met andere bedrijven. Tijdens de studie al proberen enkele bedrijven studenten lekker te maken met bezoekjes en evenementen.
Bij andere bedrijven kom je op een vaste plek bij een IT afdeling terecht en ben je programmeur. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig bij alle bedrijven goed.
Tjah, sfeer van Open Circle Solutions kende ik al. Je hebt dan nog een aantal andere voordelen. Een paar heb ik al genoemd maar er is nog meer!
Zo heb ik bij OCS de vrijheid om, om de 6 maanden voor een andere opdracht(-gever) te kiezen als ik dat wil. Op deze manier doe ik veel  gevarieerdere ervaringen op, dan bij een groot bedrijf of een multinational. Bij hen is alles al gemanaged. Dat maakt het makkelijk om vastgeroest te raken in een functie en/of een afdeling.
Hierbij komt ook nog eens dat je hier iedereen kent en iedereen kent jou. Zelfs bij de HR ben ik niet “die jongen met de bril op”, ik ben gewoon Jeroen.
Al deze factoren hebben het gemaakt dat ik toch koos voor het aanbod van OCS.

 

Ben je ook benieuwd of OCS bij je past? Lees meer over onze units en vacatures op onze vacature website en laat van je horen!  Bel  een van onze managers, stuur een mailtje OF solliciteer direct.