BERNARDUS GOLF: EEN MAATWERK PROJECT OP BASIS VAN OPEN SOURCE TECHNOLOGIE.

Robert van der Wallen (ondernemer en voormalig CEO BrandLoyalty) heeft een droom. Een hoogwaardige golfbaan waar iedereen die wil golfen, zonder jaarlijkse abonnementen terecht kan, met het concept “member for a day”. Daarnaast wil hij een beleving bieden die op geen andere baan ter wereld te vinden is.  Bijvoorbeeld een onbeperkt aantal holes spelen en op den duur zelfs flexibele starttijden met een systeem dat rekening houdt met de tijd die nodig is voor elk groepje golfers, waarvan de data bekend zijn bij Bernardus. Laagdrempelig en toegankelijk, een plek waar je herinneringen kunt creëren.

Om deze droom te kunnen realiseren is een geavanceerd technisch systeem nodig. Denk aan reserveringen op maat, logistieke systemen om precies te weten wie waar op de baan is, slimme data-analyses om te kunnen voorspellen hoe lang groepjes die eerder geweest zijn, bezig zijn zodat flexibele planning mogelijk is.

De uitdaging:

Diverse technische leveranciers werden uitgenodigd en steeds weer werd het team van Bernardus geconfronteerd met “dit kan alleen op deze manier, “of” nee daar hebben we helaas geen oplossing voor”. Het team wist: “Dit gaat niet lukken met een standaardoplossing. Moeten we onze droom opgeven? Er moet toch een manier zijn om dit te kunnen realiseren?”

De oplossing:

Het team van Open Circle Solutions mocht een presentatie geven voor hoe ze dit kunnen aanpakken. Met de droom van oprichter van der Wallen als stip op de horizon, schetsen ze een plan van aanpak. Hierbij maken ze gebruik van diverse Open Source technieken zoals: OptaPlanner voor dynamisch plannen, LoRa voor IoT, Xamarin voor de mobile App en Dynamo voor de maatwerk applicatie.

“We werken met een team in sprints, zodat iedereen kan zien en meemaken wat er is gemaakt en hoe het werkt.” aldus Jordan van Est Managing Director Open Circle Solutions.

Inmiddels is de eerste versie van het systeem in de zomer succesvol opgeleverd.

De toekomst:

Inmiddels staat de basis van het systeem en zal het project verder gaan met het technische maatwerk dat voor die bijzondere beleving gaan zorgen. Zo wordt stapje voor stapje gewerkt aan de droom die bij Bernardus Golf realiteit moet worden.

“We kunnen een systeem met geheel onze eigen wensen inrichten, het totale plaatje klopt straks wanneer het helemaal af is.” zegt General Manager Sabine Riezebos.